Never Too Loud | Sveriges mysigaste community

Sveriges mysigaste musikcommunity som berör alla typer av rockmusik. Bli medlem, kommentera, betygsätt, och skaka huvud!

Blogg

VECKANS TIPS: Tyskt sjlvplagiat, lovande superband och lite Cash

Posted by Glenn on March 14, 2014 at 10:00 PM


Veckans Tips
är en nystartad bloggserie som till största syfte ska ge dig en inblick om de i mitt tycke största musikrelaterade händelserna som hänt under veckan. Det kan vara allt från skivsläpp till en nyhet värd att djupdyka i. Jag har inte tänkt igenom detta tillräckligt noga för att här och nu kunna spå exakt vad bloggserien kommer innehålla - jag kommer skriva på måfå och med det sagt kan jag garantera att vad som helst kan dyka upp här.


TYSKT SJÄLVPLAGIAT: Vad vore egentligen bättre att inleda denna serie än lite tysk power metal? Jag tycker det låter förträffligt. Själva idén, alltså. Att Edguy släppt första singeln till kommande skivan Space Police - Defenders of the Crown (re. 18 april) är skitkul. Att det låter dåligt och tråkigt är såklart motsatsen.


Av någon anledning hade jag det på känn, Age of the Joker till trots (som är en fantastisk skiva). Edguy verkar ha tappat stinget. Kanske är det på grund av att Tobias Sammet under de senaste åren släppt två helgjutna skivor - nyss nämnda Age of the Joker med Edguy och makalösa The Mystery of Time med Avantasia. Det skulle helt enkelt vara för bra för att vara sant med en tredje lika fantastisk skiva (även om Tobias Sammet är så nära att vara Gud det går).


Givetvis är det fel att på förhand dömma en hel skiva på grund av en låt, men det här var verkligen inget vidare. Jag (vi) har hört Edguy (och Avantasia) göra detta flera gånger. Det låter oinspirerat och så tröttsamt.


Sabre & Torch (http://youtu.be/Z5TfvbePk_w), som låten heter, kan vara ett tveksamt val som singel, eller helt enkelt ett smakprov på helvetet. Om skivan inte lever upp till sitt rykte den fått (enligt Rock Hard Magazine ska det vara Edguys bästa skiva någonsin) kan vara lätt att smälta. Men om skivan skulle visa sig vara det sämsta de släppt (reminder - med singeln i åtanke) kan man undra om Sammet gett sitt kraften till Age of the Joker och The Mystery of Time.

Jag hoppas onekligen på att bli motbevisad.

You need Adobe Flash Player to view this content.


LOVANDE SUPERGRUPP
: Att tänka tanken på att Max Cavalera (min husgud inom metal tillsammans med Chuck Billy) tillsammans med Troy Sanders (Mastodon), Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan) och Dave Elitch (The Mars Volta) bildar ett band är svårt. Det låter som något som skulle kunna bli makalöst bra och intressant. Efter släppet de gjorde i veckan kan man också konstatera att så är fallet.


Att låta Cavalera, Sanders och Puciato dela på mikrofonen är ett smart strategiskt val, och att Killer Be Killed (ett aningen trist val av bandnamn, men lätt överkomligt) på något sätt lyckas väva ihop samtliga originalband musikaliskt gör det hela så mycket mer spännande. Att höra Mastodon och Sepultura/Soulfly-influerade musikaliska moment under samma minuter är något som får mitt musikhjärta att slå lite snabbare än vad som är hälsosamt.


Debutskivan anländer 9 maj och den dagen kan inte komma snabbt nog. Detta är utan tvekan en av de skivor jag längtar mest efter i år. Hoppas att det för en gångs skull kommer en "supergrupp" som inte dör efter första skivan. Jag tror verkligen på Killer Be Killed.


Jag hoppas onekligen på att få medbevis.


You need Adobe Flash Player to view this content.


LITE CASH: Finns det någon här i världen som inte har någon relation till Johnny Cash? Ytterst tveksam. Hans namn är ofta uppe och slåss med andra giganter som Elvis Presley och Chuck Berry. Och det med all rätt. Sanningen är att Johnny Cash i flera fall är den bättre av dem.

Hans karriär spann över många år och det har nog inte förbigått någon att även från graven fortsätter han att leverera bra musik. På sätt och vis, såklart. Tidigt 80-tal spelade Johnny Cash in en LP som ser dagens ljus 25 mars tack vare att sonen John Carter Cash hittat inspelningarna.

Nu har det släppts en första singel från skivan och det låter precis lika bra som man kan tänka sig. Med effekter av sällan skådat slag i Cash-verk är det med spänning jag ser fram emot Out Among the Stars. "Nytt" med Johnny Cash är alltid efterlängtat.

She Used To Love Me A Lot kan ni höra i spelaren ovanför.

Categories: Glenn

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments