Never Too Loud | Sveriges mysigaste community

Sveriges mysigaste musikcommunity som berör alla typer av rockmusik. Bli medlem, kommentera, betygsätt, och skaka huvud!

Fantastiska texter räddar skivan

Danska D-A-D släpper sitt 11:e studioalbum och följer upp det sound de haft sedan Helpyourselfish. Att bandet inte släpper en skiva i stil med Riskin’ It All är för mig en nackdel, men efter 2008 års kalkon Monster Philosophy är det härligt att bandet lyckas hålla sig stabila.

D-A-D har med deras tidigaste skivor gjort ett stort avtryck i mitt musikälskande hjärta. Riskin’ It All är ett härligt mästerverk med ett säreget sound som D-A-D i stort sett var ensamma om, men efter just den skivan gav de sig in på en annan riktning där det elektroniska soundet tog allt större plats.

Och sedan dess har de bara förändrats. Soft Dogs var precis som titeln antyder, soft, och den senaste skivan Monster Philosophy var ingen höjdare. Nu har danskarna återkommit med sitt 11:e studioalbum, och även om de fortfarande inte har gått tillbaka till deras klassiska stuk (kopunk, country och hårdrock – i samma förpackning) kan jag inte hjälpa att jag diggar deras senaste verk.

Mycket är det tack vare de mästerliga texterna som gör att denna skiva är överraskat bra, trots sin svaga titel. Texten i singeln I Wan’t What She’s Got är så fruktansvärt bra och visar verkligen vilka bra textförfattare Jesper Binzer och hans män är.

För om det är något D-A-D alltid har varit bra på så är det att skriva kreativa och utsökta texter. De lyckas verkligen få mig, som i största drag endast bryr mig om musiken, att verkligen hänga med i vartenda ord och bli imponerad gång på gång.

Helst hade jag såklart velat höra en ny skiva i stil med No Fuel Left For the Pilgrims och Riskin’ It All, men eftersom bandet inte har gjort något liknande sedan släppet av den sistnämnde får jag inse att det hoppet är sedan länge borta. Men om de fortsätter vara lika stabila som de är med denna skiva, då kan jag egentligen inte klaga.

För skivan är ändå full med coola riff och soundet de har nu är också speciellt. Att exakt alla riff ska ha samma sorts sound kan bli uttjatad i längden, men jag kan inte motstå testosteronet som ligger dold under bröderna Binzers gitarrkompani.

Skivan är dock inte tillräckligt bra för att bära upp något annat betyg än en trea. Det är visserligen en stabil trea och en del låtar sticker verkligen ut otroligt, och för mig som ett stort fan av deras tidiga musik är det såklart kul att de äntligen har tagit sig i kragen och gett ut något av värdefull kvalité.

 Recension skriven av Glenn Andersson

DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK (2011)

Release: 11 november 2011
 1. A New Age Moving In
 2. I Want What She's Got
 3. The End
 4. Fast On Wheels
 5. The Place Of The Heart
 6. The Last Time In Neverland
 7. Breaking Them Heart By Heart
 8. We All Fall Down
 9. The Wild Thing In The Woods
 10. Can't Explain What It Means
 11. Drag Me To The Curb
 12. Your Lips Are Sealed