Never Too Loud | Sveriges mysigaste community

Sveriges mysigaste musikcommunity som berör alla typer av rockmusik. Bli medlem, kommentera, betygsätt, och skaka huvud!

Never Too Loud fyller ett år

Tiden går snabbt, det kan vi garantera. Ett helt år har passerat sedan vi startade Never Too Loud, och redan har det hänt en hel del saker. Vi har lyckats skrapa ihop över 100 recensioner, intervjuat musiker, gjort reportage och skrivit spännande artiklar. Och vi är långt ifrån färdiga…

När jag startade Never Too Loud gjorde jag det i personligt syfte. Jag har alltid gillat musik och har, enligt många, haft en viss färdighet för att klara av att skriva. Det jag dock inte visste var att Never Too Loud skulle växa så som det gjort under vårt första år, och för mig som huvudadministratör känns det givetvis oerhört kul.

När jag byggde på idén, vid februari förra året (2010), ville jag mest skriva recensioner på skivor jag gillar. Det handlade aldrig om att bli störst i Sverige och skriva recensioner på allt nytt som kom, men givetvis recenserades även nya skivor när sidan väl lades ut på internet.

Jag startade Never Too Loud som en blogg officiellt i samma månad tillsammans med Joel Halvarsson, och det fanns då recensioner på bland annat Kiss Sonic Boom och Marilyn Mansons High End of Low, två skivor som var hyfsat aktuella vid läget.

Det slutade dock med att jag stängde bloggen. Jag tappade lusten och kände att det inte blivit som jag velat. Även om jag skrev nyheter varje dag och smått började bygga på ett musikerarkiv (likt det vi har idag) blev det aldrig kul för min del.

Det skulle ta några månader innan jag öppnade portarna igen. I september månad kände jag att intresset för detta hade blivit mycket större än vad det var innan, och då jag kände att jag verkligen behövde skriva av mig vid flera tillfällen tog jag mig helt enkelt i kragen och började planera en nystart.

Jag kontaktade därmed Christopher Halvorsen, en person jag känt sedan tidigare och han ville väldigt gärna delta i projektet. Från september månad arbetade jag med hemsidan tills vi äntligen kunde lansera den för allmänheten – 28 november.

Till slut fick jag även kontakt med Oscar Hjelmstedt. Han var väldigt intresserad av vårt projekt och ville direkt ansluta sig till redaktionen, vilket enkelt var sagt och gjort. Han visade omgående att han var ambitiös och att han brann för projektet, vilket givetvis har varit en bidragande faktor till att vi än idag lever.

Väldigt ofta har det varit svårt för oss. Ett tag efter att vi lanserade hemsidan (under hela februari-månad) låg vi på is och publicerade inga recensioner, och vi skrev enbart om få nyheter. Redaktionen enades dock sedan om att allt arbete vi lagt ner inte skulle vara förgäves, och ni ser ju vart det har lett.

Idag har vi över 140 recensioner varav cirka 100 är skivrecensioner. Vi försöker hela tiden förbättra oss själva och vårt enda syfte är att du som besökare ska känna dig välkommen tillbaka. Att vi dessutom är så pass få i redaktionen visar bara att vi verkligen brinner för det här projektet. 140 recensioner fördelade på tre recensionsskribenter är inte dåligt.

Inte på tal om att vi i redaktionen har mycket att göra utanför hemsidan. Två av oss studerar fortfarande och två arbetar. För att förtydliga; Never Too Loud är ett fritidsprojekt, och då vi i nuläget inte vill ha marknadsföring på vår hemsida tjänar vi inget på att driva den. Vi gör det helt enkelt för att vi älskar att skriva om musik.

Ett år har alltså gått, och i dagsläget är det svårt att avgöra hur många år till vi kommer att fortsätta, men just nu känns det som att vi kommer existera väldigt länge. Vi har bra besökarantal varje dag, och även om forumdelen inte är så aktiv just nu hoppas vi att under vårt andra år kommer kunna prestera bättre på den punkten. Som sagt är vårt syfte att underhålla er, och vi vill verkligen lyckas med det.

Och det är mycket vi får ut av att driva Never Too Loud. Vi upptäcker inte bara ny underbar musik, utan vi förbättrar även våra skrivkunskaper. Jag har upptäckt en hel del musik genom att läsa mina kamraters recensioner, och även själv upptäckt musik som jag aldrig tidigare tänkt att jag skulle lyssna på.

Jag känner att den ambition vi har för detta projekt endast kommer växa vilket leder till att Never Too Loud har ett sent bäst före-datum. Vi kommer fortsätta att producera finfina recensioner, hålla er uppdaterade inom det senaste, intervjua trevliga musiker, göra filmreportage och skriva roliga artiklar.

Så länge ni trivs, då trivs vi!

Artikel skriven av Glenn Andersson

Oscar säger...

Var ska man börja? Första året med Never Too Loud har för min del varit lärorik, händelserik och framför allt, riktigt roligt. Otaligt många, nya och grymma musikupptäckter har funnits, samtidigt har jag återupptäckt gamla favoriter och haft nöjet att dela mina åsikter angående dessa till er läsare. Konserter och musikdokumentärer har blivit sedda, återberättade och betygsatta. Vad som gör arbetet kring Never Too Loud, enligt mig (om möjligt) ännu roligare, är när jag får lyfta på häcken – Se, höra och tala. Att kunna få se grymma konserter, höra vad andra i rockvärlden har att säga och kunna förmedla mina och andras åsikter, gör något så skitkul som att medverka i Never Too Loud ännu roligare. Detta är inte bara arbete, det är att få hålla på med vad man verkligen gillar. Detta är ett sjuhelvetes privilegium.

Nu kom jag på mig själv att detta inte är en text för att ”berätta vad jag gillar med att skriva för den här sidan”, men så blir det väl när man blickar någorlunda bakåt. Jag skulle hellre vilja blicka fram emot skivsläpp, konserter, podcasts, intervjuer och allt annat som kommer göra nästa år bombastiskt bra här på sajten. Att fortsätta med och vidareutveckla våra nystartade delar för osignerade band och podcast kommer att rocka. Nästa år innebär att vi lägger i nästa växel – Never Too Loud kommer bara att köra på!

Christopher säger...

Ett år har nu passerat sedan vi drog igång. Vad ska man säga? Tiden går fort när man har roligt är ju en klyscha som passar, för roligt har jag jävlar i havet haft! Jag gick in i det här projektet med inställningen att få skriva lite och dela med mig av mina åsikter och musikkunskaper. Det har blivit mycket mer än vad jag kunde räkna med. Inte bara har man lärt sig nya saker, hittat nya artister och blivit mer insatt i musikvärlden, utan även knutit nya kontakter med människor.

Nu har vi nått den här milstolpen och kan blicka framåt. Framåt mot nya skivor, konserter och podcasts. Jag ser ljust på Never Too Louds framtid och tror vi kommer bredda oss ännu mer, inte bara inom att få fler att upptäcka oss, utan även i att hitta nya vägar att nå ut till våra fans. Nu är det bara att ta av silkesvantarna och köra stenhårt framåt med vassa armbågar. Never Too Loud är här för att stanna och jag är glad över att vara en del av sidans dåtid, nutid och framtid.