Never Too Loud | Sveriges mysigaste community

Sveriges mysigaste musikcommunity som berör alla typer av rockmusik. Bli medlem, kommentera, betygsätt, och skaka huvud!

Intervju
Hur kom bandet att bildas?
Det började med att Charlie (Kristensson, på gitarr) och Mårten (Pettersson, sång) började lira akustiska Red Hot Chili Peppers-covers till en trummaskin från ett keyboard. Därefter så hörde vi med Pelle (Lindsjö) om han ville hänga med på bas. Sedan så övertalade vi Charlies bror, Dennis, som aldrig spelat trummor tidigare, att jamma lite med oss. Han hittade rätt väldigt snabbt och på den vägen är det.
Hur kom det sig att ni valde att spela den funk-influerade musiken som ni gör?
Det är ingenting som vi har bestämt, vi har aldrig diskuterat över vilken slags musik vi ska spela eller hur vi ska låta, vårt sound har kommit efterhand. Eftersom vi alla har väldigt olika influenser så blir det väldigt blandat, men vi möts på mitten i en blandning som kan beskrivas som funkrock.
Hur upplever ni själva att folk reagerar på er musik?
Folk reagerar väldigt olika - en del dansar och andra undrar vad vi håller på med, men för det mesta så brukar folk reagera positivt och blir glada när de hör oss.
Hur ser processen för låtskrivande ut för er?
Vi jammar väldigt mycket och ur det kommer det mesta materialet som vi sedan blandar med feta delar från tidigare jamsessioner. Det är väldigt sällan som någon i bandet kommer med en färdig idé.
Har ni några gemensamma influenser i bandet?
Vi diggar alla Red Hot Chili Peppers, men annars är vi väldigt olika i vår musiksmak.
Hur tycker ni att Sverige tar emot osignerade band?
Bra, det finns stora möjligheter och man är beredd att satsa och lägga ner mycket tid.
Vad föredrar ni att spela, live eller i studion?
Det är två helt olika saker som vi tycker lika mycket om. Känslan man får när man kommer på något riktigt coolt i studion är grym på ett sätt, men helt olik känslan man får när man har publiken med sig på scen.
Hur gick inspelningen av er EP Chapel Hill till?
Vi tog kontakt med Erik Sunding som är en av delägarna i Discrete Motion Recordings. Studion var vid en gammal strumpfabrik i Malmö och fyra helger i rad befann vi oss i denna studio. När själva inspelningen var färdig så skickades materialet till Jon Rinneby som mixade och sedan skickade iväg materialet oss.
Är ni nöjda med resultatet av debutskivan?
Vi är extremt nöjda!
Var ser ni bandet inom två år?
Då så är förhoppningsvis är energin för bandet kvar och vi hoppas att vi fortsätter att utvecklas.
Om ni skulle beskriv Funked Up med tre ord, vad säger ni då?
Överfett, energi och gung!

Funked Up

 
Funked Up är ett band på fyra grabbar från Abbekås i Skåne som med sin stil där funk möter rock har kunnat etablera sig på de lokala scenerna, inte minst i Malmö. Deras musikstil borde inte komma som någon överraskning då bandet mer än gärna nämner Red Hot Chili Peppers som sin gemensamma nämnare.


Funked Up har nyligen släppt sin första EP Chapel Hill, ett skivsläpp som bemöts med positiv kritik. Väntar gör spelningar på scener i Sverige och världsherravälde, om Funked Up får bestämma!

Bandmedlemmar:
Mårten Pettersson - sång
Charlie Kristensson - gitarr
Dennis Kristensson - trummor
Pelle Lindsjö - bas

Skivrecension

Läs recensionen av Chapel Hill.