Never Too Loud | Sveriges mysigaste community

Sveriges mysigaste musikcommunity som berör alla typer av rockmusik. Bli medlem, kommentera, betygsätt, och skaka huvud!

Medryckande refränger, tunga gitarriff och radiovänliga ballader

Nickelback släpper en skiva som är precis som det de släppt innan – och även om jag inte alls är förtjust i bandet finner jag en del spår som jag kan digga med till och även skaka lite huvud till. På så sätt har Nickelback visat att de har potential till att göra något riktigt tungt och förtjusande, men blandningen av riktiga ballader och försök till tunga metallåtar är inte det bästa.

Jag är inte alls förtjust i Nickelback, och det av många anledningar. Att deras rockmusik tillåts på mainstreamradio säger en del, men även det faktum att deras ”hårdrock” egentligen bara är radiopop med dist. Likt Sveriges motsvarighet Takida som i år släppte kalkonen The Burning Heart.

Därför är det ju intressant att Here and Now öppnar tungt med This Means War, även om låten i sig inte är av bästa laget. Följande Bottoms Up har däremot en svängig rytm rakt igenom och en refräng jag är väldigt förtjust i, så där får Nickelback min stora respekt och imponerad av Chad Kroegers röst är jag.

When We Stand Together är radiovänlig men ack vad jag gillar den. Den drar verkligen med mig in i deras refräng och här måste jag öppna upp och verkligen säga vad jag tycker – jag diggar. Det är nog inte många som vågar säga det även om de tycker så, men hittills har skivan varit skaplig.

Sedan går det utför. Visst är det tyngre än vad man brukar höra från Nickelback men det hjälper inte när låtarna helt enkelt inte är tillräckligt bra, och det är grymt synd, för hade bandet tagit sig ut ur sitt träsk och struntat i att endast finnas till för mainstreamfolket hade de kunnat leverera en metalplatta utan dess like.

Midnight Queen är snabb och helt klart ett godkänt verk, och Bottoms Up är en sådan låt man kan plocka fram då och då och fortfarande uppskatta verket. Men Nickelback har inte skapat ett mästerverk och har definitivt inte gjort något större som imponerar. Tyvärr. För bandet har potential, det märker man i och med låtar som just Midnight Queen.

Men Nickelback lyckas inte ändra min syn på dem. För min del nöjer jag mig med de få spår som faktiskt gick att tycka om. Men Chads röst är verkligen behaglig och bandet ska ju vara glada att dem når den framgång de har, oavsett om dem släpper en tung skiva eller om de väljer att göra en massvis av ballader. På Here and Now finner vi båda, och det kan för många vara en bra blandning, men jag vill helst av allt se en riktigt tung skiva.

 Recension skriven av Glenn Andersson

Here And Now (2011)

Release: 23 november 2011
 1. This Means War
 2. Bottoms Up
 3. When We Stand Together
 4. Midnight Queen
 5. Gotta Get Me Some
 6. Lullaby
 7. Kiss It Goodbye
 8. Trying Not To Love You
 9. Holding On To Heaven
 10. Everything I Wanna Do
 11. Don't Ever Let It End