Never Too Loud | Sveriges mysigaste community

Sveriges mysigaste musikcommunity som berör alla typer av rockmusik. Bli medlem, kommentera, betygsätt, och skaka huvud!

Primal Fear inleder 2012 med stolthet
Tysklands växande metalband Primal Fear är nu inne på sitt nionde studioalbum, och nu har de en gång för alla bevisat vad de är kapabla till. De har hittat sitt sound och gör allt för att behålla grunden så mycket som möjligt, men är inte fega för att ta ut svängarna, även om det aldrig bjuds på något chockerande. En stabil, ordinär heavy metalskiva, och det är aldrig fel.

Primal Fear levererar sitt nionde studioalbum med rak-på-sak heavy metal. Melodiösa riff och framförallt en stark vokalist. Bandet har definitivt stadgat sig inom metalgenren, och allt snack om Judas Priest-kopior har varit förgäves. Unbreakable visar vad bandet är kapabla till, och det är verkligen en grym skiva.

Jag upptäckte Primal Fear först när jag hörde Metal is Forever. Den låten som de flesta hör först, antar jag. Jag är extremt svag för power metal och insåg efter att ha lyssnat igenom ett par av deras skivor att det finns mycket bra att hämta. Därför blev jag nyfiken på Unbreakable så fort den blev utannonserad.

Och ja, den lever ju upp till förväntningarna. Utan tvekan. Skivan är rakt igenom okomplicerad, och man bjuds inte direkt på några nyheter rent musikaliskt. Men det spelar ingen roll. Det är en stark och tung metalskiva där Primal Fear får visa upp sin starkaste sida.

Primal Fear har onekligen hittat sin stil och de vet hur de ska göra för att sticka ut lite extra. Och det tycker jag dem i stora drag gör med Unbreakable. Andra spåret Strike är en tung och snabbspelad låt som man gärna hör fler gånger.

Sen finns det dem lite annorlunda låtarna, som inte alls vill vara snabba eller speciellt tunga. Where Angels Die är en lugn låt där bandet fokuserat på att skapa fler melodier och fler mellanpartier. Verkligen imponerande, och även om låten inte är den bästa power metalballaden så håller den sig riktigt bra. De har lyckats hålla ett längre verk intressant och man tycker aldrig att det blir långtråkigt eller uttjatande. Med andra ord, bandet har lyckats med det mesta under skapandet av Unbreakable.

Primal Fear har släppt ett av deras starkaste album och visar att de har en hel del kvar att ge. Klättrar på toppen till att vara ett av Tysklands mest imponerade metalband och jag ser framemot vad bandet kommer göra i framtiden. Till dess, har jag Unbreakable att njuta av. Gillar du genren, kommer du att gilla detta. Inget snack om saken.
 Recension skriven av Glenn Andersson

Unbreakable (2012)

Release: 20 januari 2012
 1. Unbreakable (Part 1)
 2. Strike
 3. Give Em Hell
 4. Bad Guys Wear Black
 5. And There Was Silence
 6. Metal Nation
 7. Where Angels Die
 8. Unbreakable (Part 2)
 9. Marching Again
 10. Born Again
 11. Blaze Of Glory
 12. Conviction